مضمون اشعار این نشست با توجه به سالگرد کودتای رضاخان در اسفند ماه 1299 اکثرا مقابله با تطهیر پهلوی به بیانی طنزآمیز و گزنده و بعضا با لهجه شیرین مشهدی بود. همچنین بنا به نزدیک شدن به روزهای آخر سال برخی آثار حال و هوای نوروزی و بهاری داشت.
در این برنامه، پرویز روحبخش از پیشکسوتان و افتخارات طنز خراسان درباره فعالیتهایش در این عرصه و به ویژه طنز مطبوعاتی، اظهار داشت: اولین کتابی که نوشتم «نوشخند» نام داشت که سال 1371 توسط انتشارات کتابستان منتشر شد. پس از آن مجموعه مثنویها و غزلوارههای طنز من در کتاب «شطحیات کارمند الشعرا و غزلوارههای مهتاب الادبا» در سال 1376 توسط نشر سیاوش به چاپ رسید.
وی افزود: کتاب «ماهواره طنز» اثر دیگری است که شامل مجموعه آثاری می شود که از بنده در نشریه «گل آقا» و روزنامه «خراسان» منتشر شده است. این اثر قالبهای کلاسیک و نو را دربرمیگیرد و مجموعهای از شعر نوی گل آقایی است که در آن بیشتر روی تصویرها و سوررئالیسم در شعر طنز تمرکز داشتم.
روحبخش با اشاره به روزهای پایانی سال و فرارسیدن بهار طبیعت و عید نوروز ادامه داد: در سالهای اواخر جنگ تحمیلی، با ماهنامه «گل آقا» که به تازگی آغاز به کار کرده بود، همکاری داشتم و مسئولیت صفحه «جُنگ اجتماعی» روزنامه خراسان را برعهده داشتم.
در ادامه، راد، قاسم رفیعا، محمدحسین رحیمی، صالح دلیلی، عارفی، فرامرز اکبری، ناصر جوادی، مجتبی فدایی، مصطفی صاحبی، یاور مهربان و سید امین موسوی و راضیه رجایی، منیژه رضوان، جمیله کراماتی، عالیه رجبی و مهدوی از دیگر شاعرانی بودند که در این محفل طنز به شعرخوانی درباره موضوعات مختلفی نظیر رژیم پهلوی و رضا خان، مسائل اجتماعی و اقتصادی امروز جامعه، روز زن، چهارشنبه سوری و عید نوروز پرداختند.
انتهای پیام
نظر شما